search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram
6 apr

Student Seminar Competition

Inhouse

Bij Allen & Overy zijn we niet bang voor het onverwachte. We omarmen het. Onverwachte uitdagingen vragen om onverwachte oplossingen. Daar staan we voor en dat is wat ons drijft.

Hoe werkt dat in de praktijk?
Je kunt het ervaren in onze interactieve seminars. Aan bod komen bijzondere zaken en ontwikkelingen op het gebied van corporate transacties, financieringen & kapitaalmarkten, governance & toezicht en geschillen.

Student Seminar Competition Law
M&A deals worden door mededingingsautoriteiten steeds vaker tegengehouden of slechts onder strike voorwaarden goedgekeurd. Daar komt bij dat internationale fusies vaak moeten worden goedgekeurd in verschillende landen, met elk een eigen regime voor fusiecontrole. De overname van TNT door FedEx, met succes afgerond in 2016 na het verkrijgen van goedkeuring in 18 jurisdicties, is hier een perfect voorbeeld van.     

Op vrijdag 6 april 2018 gaan Pieter Huizing (Senior Associate), Tjarda van der Vijver (Associate) en Lianne van Aagten (Trainee) in op onder andere het complexe fusiecontroletraject van de FedEx/TNT transactie. Hoe beoordelen autoriteiten of een transactie aanleiding geeft tot concurrentieproblemen? Hoe ga je om met 18 autoriteiten die ieder een eigen visie hebben en afwijkende tijdslijnen hanteren? Wat is de impact van het fusiecontroleproces op de timing van de deal? En hoe kun je omgaan met concurrenten die het proces proberen te frustreren? Dit seminar geeft je een uniek kijkje achter de schermen. 

Wil je er alles van weten?
Tijd en plaats: 10.00 – 12.00 uur, Apollolaan 15 in Amsterdam. Iedere praktijkgroep verzorgt een seminar en aansluitend is er lunch met het team. Een mooi moment om bij ons binnen te kijken en ons te leren kennen. Schrijf je hier in door middel van het uploaden van je cv.