search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Vandaag een bouwproject in hartje Amsterdam. Morgen de financiering van een tankopslag in Azië.

Samenwerking is niet aan landsgrenzen gebonden

Esther Zwiers, associate Projects & Real Estate: “Binnen de praktijkgroep Projects & Real Estate, krijg ik te maken met alle facetten van het privaatrechtelijke bouw- en vastgoedrecht en komen verschillende specialismen samen.”

“Dat maakt het werk zeer afwisselend. Zo heb ik teamgenoten die veel weten van milieu- en bestuursrecht, de Nederlandse retail huurmarkt of publiek-private samenwerking. Ik blijf leren, omdat er voortdurend kruisbestuiving plaatsvindt. ”

Een half jaar in Sydney

“In ons team werk ik veel samen met ‘project finance’ advocaten. Samen beoordelen we bijvoorbeeld projectdocumentatie op financieringsrisico’s voor de banken die het project mogelijk willen financieren. Het gave van het werk is dat deze samenwerking niet aan landsgrenzen is gebonden. Zo draaide ik vorig jaar een half jaar mee op ons kantoor in Sydney, Australië, in het projectenteam dat zich voornamelijk bezighoudt met  grote mijn- en wegenbouwprojecten.”

“Allen & Overy betekent hard werken, maar ook interessante zaken, no-nonsense en veel lachen”

Alles kwam samen in Amsterdam

“Een zaak die ik niet snel zal vergeten is de ontwikkeling van een groot hotel in het centrum van Amsterdam. Daar kwam alles samen op het gebied van het realiseren van grote projecten. De bouw, de aankoop van het hotel, de vergunningen, de financiering en nog veel meer. Het mooie is dat zo’n project meestal niet eindigt bij de ingebruikname van het object. Zo loopt onze advisering ook na de opening van het hotel door. Dit maakt dat je langdurige relaties met cliënten opbouwt en ook inzicht verwerft in de bedrijfsvoering van uiteenlopende bedrijven.”

Altijd ruimte voor een goede grap

“Allen & Overy betekent hard werken, maar ook interessante zaken en kantoorgenoten met wie je goed kan samenwerken en met wie je veel kan lachen. In ons team werken we zoveel mogelijk in teamverband en is er altijd ruimte voor een persoonlijk verhaal of een goede grap. Na 7 jaar voel ik me hier nog altijd thuis!”