search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Vandaag een transactie in de energiesector. Morgen een corporate governance advies aan de board.

Corporate Governance is erg actueel door de hernieuwde aandacht van de politiek, de toezichthouders en de markt

“Bij de praktijkgroep Corporate is het werk afwisselend”, vertelt associate Sophie Pabbruwe. “We worden ingeschakeld om M&A deals te begeleiden waarbij vaak meerdere jurisdicties betrokken zijn. We adviseren bedrijven uit uiteenlopende sectoren als de retail, de energie en de financiële sector.”

“Bedrijven worden steeds vaker geacht maatschappelijke verantwoording af te leggen. Wij adviseren regelmatig Nederlandse ondernemingen op het gebied van corporate governance en compliance. Erg actueel door de hernieuwde aandacht van de politiek, de toezichthouders en de markt. Het is uitdagend om de grotere ondernemingen van Nederland te adviseren op een rechtsgebied dat zo in ontwikkeling is.”

Voortdurend vooruitdenken

“Om cliënten goed te kunnen begeleiden, moet je voortdurend vooruitdenken. Weten wat er in de markt speelt en altijd op de hoogte zijn van de laatste stand van zaken in uiteenlopende rechtsgebieden. De nauwe samenwerking tussen verschillende rechtsgebieden draagt daaraan bij. Hierdoor kunnen we onze cliënten de meest innovatieve oplossingen bieden.”

“Bedrijven worden geacht steeds meer maatschappelijke verantwoording af te leggen”

Kennis ontwikkelen

“Ik heb internationaal recht gestudeerd en wil mijn kennis en interesse op dat gebied graag blijven ontwikkelen. Daarom doe ik naast mijn werk ook pro bono werk. Allen & Overy stimuleert dat. Namens Lawyers for Lawyers vragen Nederlandse advocaten internationaal aandacht voor de rechten van vervolgde advocaten. De UN Basic Principles on the Role of Lawyers zijn daarbij leidend. Vorig jaar was ik bijvoorbeeld in Géneve bij de UN Universal Periodic Review om aandacht te vragen voor de positie van advocaten in Iran.”