search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Cliënten

Bij Allen & Overy werk je voor nationale en internationale cliënten met grote belangen. Alles wat je doet, draait om hun markt en hun behoeften. Om (toekomstige) uitdagingen waarmee zij te maken hebben. Daarbij kijk je niet alleen naar de juridische oplossing die nodig is, maar bied je meerwaarde door je sectorkennis en creativiteit. 
Dit doe je breed en geïntegreerd vanuit vier pijlers:

Corporate Transacties

Bij fusies, overnames en opsplitsingen zijn de belangen groot. Elk moment kan er iets gebeuren wat invloed heeft op de deal. Dat vraagt om doortastende en inventieve juristen.

Wij adviseerden Qualcomm bij de overname van NXP. 

Wij adviseerden KPN bij de verkoop van zijn mobiele activiteiten in België (Base) aan telenet en in Duitsland (E-Plus) aan Telefonica. Ook het verkrijgen van goedkeuring van de Europese Commissie voor de verkopen was hier onderdeel van.

Wij adviseerden RFS Holding bij de verkoop van Wehkamp, Fonq, Create2Fit en Lacent aan Apax Partners.

Wij adviseerden ING Groep bij de herstructurering van zijn vastgoedportefeuille. De verkoop van het Cisco-gebouw was hier onderdeel van.

Financieringen & Kapitaalmarkten

De wereld van het snelle geld vraagt om juristen die snel kunnen schakelen. De bedragen en de belangen zijn groot.

Wij adviseerden Refreco en 3i, als een van Refresco's aandeelhouders, bij de beursgang van Refresco aan de Amsterdam Euronext ter waarde van € 1,18 miljard.

Wij adviseerden de banken bij de herstructurering van de verschillende financieringsvormen van de Vion Groep. Dit betrof onder meer een kredietfaciliteit van € 1,1 miljard. Maar liefst 10 jurisdicties en meer dan 200 bedrijven waren erbij betrokken.

De herfinanciering van Vesteda in 2014. Onder meer met een private placement van Pricoa.

Wij adviseren de Nederlandse staat bij het opzetten van het Nationale Hypotheek Instituut.

Geschillen

Wij zijn wereldwijd toonaangevend op het gebied van conflicten. In wisselende omstandigheden zorgen we voor resultaat. Of het nu gaat om een gerechtelijke procedure, een schikking of een arbitrage.

Wij stonden TMG bij de in de Ondernemingskamerprocedure tegen Talpa CS (John de Mol). 

Wij adviseerden Aegon bij de afwikkeling van verschillende massa-schadeclaims en individuele claims.

Wij adviseerden Johnson & Johnsen en Crucell bij de implementatie van overeenkomsten en de regulering bij de ontwikkeling van een Ebola-vaccin.

Governance & Toezicht

Of het nu gaat om integer en transparant handelen, goed toezicht of het afleggen van verantwoording, wij helpen onze cliënten bij vraagstukken rondom 'Good governance'.

Wij adviseerden SNS over de regulatoire aspecten, fusiemeldingen en gerechtelijke procedures in verband met de nationalisatie van SNS Reaal.

Wij adviseerden Rabobank bij de spin-off van haar private equity-team naar Nordian Capital en het opzetten van het Fidelity Fund dat voorheen werd gemanaged door Rabo Ventures.