search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Waarom koos je voor A&O?

Na diverse stages bij onder andere de Rechtbank en ING, wilde ik graag stage lopen bij een groot advocatenkantoor. Ik solliciteerde bij Allen & Overy naar aanleiding van de goede verhalen die ik over het kantoor had gehoord. Ik wist nog niet precies wat ik wilde worden toen ik aan mijn master Arbeidsrecht begon, maar dat weet ik dankzij mijn stage bij A&O nu wel: advocaat!

“In mijn eerste week meteen een weekend mee naar de Ardennen”

Hoe zag een dag eruit?

Mijn werkzaamheden varieerden van het meehelpen bij het opstellen van processtukken en brieven aan cliënten, tot jurisprudentieonderzoek en het schrijven van noten. Verder mocht ik mee naar afspraken en meeluisteren bij calls met cliënten. Erg leuk om zoveel aspecten van het vak mee te maken.

Wat was het hoogtepunt?

Ik mocht in mijn eerste week meteen een weekend mee naar de Ardennen met onze sectie (Arbeidsrecht). Ik kwam er tijdens dat weekend al snel achter wat voor een leuke mensen er werken bij A&O en ik voelde me gelijk thuis. Een onvergetelijke ervaring! Op juridisch gebied heb ik met name als hoogtepunt ervaren de waardering die ik voor mijn inbreng kreeg. Ik kwam hier immers als een onervaren student.

Wat was jouw 'Embrace the Unexpected' ervaring tijdens je stage? 

Iedere dag was anders tijdens mijn stage. Soms werd ik geconfronteerd met juridische problemen die ik tijdens de studie nog niet was tegengekomen, maar die na enige bestudering toch oplosbaar bleken. Dat maakt de praktijkervaring erg uitdagend. Verder deden zich ook onverwachte spoedkwesties voor, en dan gaf het een kick als je een bepaalde deadline haalde. 

Wat onderscheidt A&O van andere kantoren?

A&O is een groot internationaal advocatenkantoor waardoor de zaken divers zijn en de belangen vaak groot. De collegiale samenwerking heb ik als zeer positief ervaren. Iedereen is bereid hard te werken, maar daar staan ook leuke activiteiten tegenover. Zo wordt bijvoorbeeld iedere werkweek afgesloten met een vrijdagmiddagborrel.