search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Als advocaat maak je de vertaalslag van het juridische naar de praktijk

Naomi Reijn werkt zo’n tweeënhalf jaar bij Allen & Overy en doet - naast haar werk - ook mee aan de Innovation Battle, waar ze met haar team binnen Allen & Overy een start-up vriendelijk klimaat probeert te creëren: “De markt is constant in beweging. Het is goed dat jonge medewerkers hier de ruimte krijgen om actief bij te dragen aan de toekomst van ons kantoor.”

“Na anderhalf jaar bij Employment & Benefits en een secondment werk ik sinds december bij International Capital Markets (ICM). Een heel brede praktijk: het ene moment ben je bezig met het opstellen van een prospectus voor een obligatie-uitgifte, het volgende moment met een due diligence onderzoek voor een securitisation. Dit maakt het werk erg uitdagend en dynamisch.”

“Het is goed dat jonge medewerkers hier de ruimte krijgen om actief bij te dragen aan de toekomst van ons kantoor”

Vertaalslag

“Als advocaat maak je de vertaalslag van het juridische naar de praktijk: de business van de cliënt. Elke deal is anders: je bent voortdurend met de business van je cliënt aan het meedenken in een steeds veranderend regulatoir klimaat en bovendien op een internationaal speelveld. Misschien is ons werk zelfs wel hier en daar ‘unexpected’, hoewel we de meeste ontwikkelingen in regelgeving en de markt uiteraard zoveel mogelijk voor onze cliënten proberen te voorzien. Bij Allen & Overy word je - ook wat dit betreft - gelijk in het diepe gegooid. Al snel heb je veel contact met cliënten. Daardoor draag je echt bij aan deze vertaalslag. Dat vind ik zelf erg leuk.” 

Toewijding

“Toen ik hier begon te werken, was het mijn doel zoveel mogelijk te leren en zo leuk mogelijke zaken te doen. Dat is volledig gelukt. Veel mensen bij Allen & Overy willen het beste uit zichzelf en hun werk halen. Niet alleen advocaten maar ook secretaresses, support staff en bovendien de mensen in onze koffiebar, waar ze altijd precies weten hoe je je koffie wilt hebben!”