search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Waarom koos je voor Allen & Overy?

Twee jaar geleden heb ik meegedaan aan de business course van Allen & Overy, de Insiders. Tijdens deze week maakte ik kennis met diverse praktijkgroepen. Omdat deze week mij enorm was bevallen en ik alles graag van dichtbij wilde meemaken, koos ik ervoor om bij Allen & Overy stage te gaan lopen.
 

“Voor mij was het meegaan naar de Ondernemingskamer een van de hoogtepunten”

Hoe zag je dag eruit?

Als een student-stagiair is geen dag hetzelfde. De ene dag mocht ik meeschrijven aan processtukken of memo’s voor cliënten, de andere dag mocht ik helpen bij het opstellen van een concentratiemelding bij de Europese Commissie. Je bent meteen onderdeel van de afdeling en je krijgt al snel een goede indruk van alle verschillende zaken waar een afdeling zich mee bezig houdt. 

Wat was het hoogtepunt?

Voor mij was het meegaan naar de Ondernemingskamer een van de hoogtepunten van mijn stage. Heel gaaf, omdat je tijdens zo’n zitting echt een indruk krijgt van hoe het er in een geding aan toe gaat en alles binnen een lopende procedure in de rechtszaal samenkomt. 

Wat was het Embrace the Unexpected moment?

Voor mij is er niet specifiek één moment dat eruit springt, maar op het moment dat je begint mee te lopen ontdek je dat in de advocatuur alles kan gebeuren. Een cliënt kan bijvoorbeeld ineens besluiten om een deal toch niet meer door te laten gaan, de inhoud van onderhandelingen wordt aan de pers gelekt of een kort geding komt ineens om de hoek kijken. In zekere zin is in de advocatuur bijna iedere dag 'unexpected'.

Wat onderscheidt A&O van andere kantoren?

Allen & Overy is niet alleen gericht op juridisch inzicht, maar juist ook op de vertaalslag van een juridische analyse naar een voor cliënten bruikbaar advies. Behalve de nadruk op een businesswise benadering is Allen & Overy een heel gezellig en toegankelijk kantoor waar je ook als student-stagiair al vrij snel eigen verantwoordelijkheden krijgt.