search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Heel mooi bij A&O is dat je keihard werkt, maar het altijd samen doet

Krit Zeegers’ specialisatie is internationaal strafrecht. “Het leuke bij A&O is echter dat je je breed ontwikkelt en ik een half jaar geleden geen pandrecht van een hypotheekrecht kon onderscheiden. Nu draft ik pand- en hypotheekakten, leg de inhoud uit aan cliënten en voer er op hoog niveau onderhandelingen over. Je leert in de praktijk snel heel veel.”

“Je moet veel ballen tegelijk in de lucht houden en snel kunnen schakelen”

“Bij banking doen we grote financieringen en alles wat daar bij hoort: zekerheden, besluitvorming en legal opinions. Je bent voortdurend in contact met je cliënten, met de wederpartij, met de andere advocaten uit je team (meestal ook uit andere jurisdicties) en met het notariaat.”

“Je moet veel ballen tegelijkertijd in de lucht houden en snel kunnen schakelen. Als je middenin het draften van een document in de ene zaak zit, kan een cliënt uit een andere zaak opeens bellen en moet je allerlei vragen kunnen beantwoorden. Als dat lukt geeft dat echt een kick.”

Bijdrage aan voortbestaan honderden banen

“Ik heb een (bescheiden) bijdrage geleverd aan de herfinanciering van een groot Nederlands bedrijf. Deze zaak loopt al lang en A&O adviseert de banken. Om te zorgen dat de banken bereid zijn tot een herfinanciering moest dit bedrijf allerlei reorganisaties doorvoeren. Je levert dan een bijdrage aan het voortbestaan van dat bedrijf (dat al heel lang bestaat) en honderden banen.”

Trots op eerste zaak

“De eerste zaak die ik van begin tot eind gedaan heb en waar ik een leidende rol in speelde, was een grote herfinanciering. De avond voor de closing leek alles nog mis te gaan en zaten we tot 2 uur ‘s nachts aan de telefoon met drie partners en notarissen van andere kantoren. Zij vonden een van onze eisen onredelijk en hadden onze opmerkingen op een essentieel document niet overgenomen. Dat het toen lukte voet bij stuk te houden, het belang van de cliënt te verdedigen en het document aangepast te krijgen, is iets waar ik trots op ben.”

Keihard werken, maar altijd samen

“Heel mooi bij Allen & Overy, anders dan in mijn vorige werk, vind ik het gevoel dat je het samen doet. Je werkt keihard, maar altijd samen.”