search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Vanuit Amsterdam sturen we procedures en teams over de hele wereld aan

Associate Nadir Khalil werkt inmiddels bijna een half jaar binnen de praktijkgroep Litigation. “Een processtuk valt of staat met je redenering. Een vernieuwend argument dat goed is uitgewerkt kan de procesdynamiek in één klap ten gunste van je cliënt doen omslaan.”

Interactie rechtssystemen en rechters

“Litigation is een verzamelbegrip voor uiteenlopende complexe geschillen die in het (internationale) rechtsverkeer kunnen ontstaan. Bij Allen & Overy doen we een breed spectrum aan zaken: van geschillen op het vlak van ondernemingsrecht tot intellectueel eigendom en economisch strafrecht. In een procespraktijk is er voor ieder wat wils: ik zet het liefst mijn tanden in vragen die gaan over de interactie tussen verschillende rechtssystemen en rechters.”
 

“Je moet soms van het ene op het andere moment optreden in een kort geding”

“Als advocaat-stagiair ben je van begin tot eind bij procedures betrokken, van het adviseren van een cliënt over hoe een geschil vermeden kan worden, tot het ten uitvoer leggen van een vonnis. Je moet soms van het ene op het andere moment optreden in een kort geding. Dan is het als team even alle zeilen bijzetten, maar het is geweldig als dat lukt.”

Geweldige diversiteit 

“Momenteel zijn we druk bezig met een grote arbitrageprocedure over een beëindigd bouwcontract in de offshore. De enorme belangen en de wereldwijde implicaties die hierbij spelen, zorgen dat zo’n procedure op het scherpst van de snede gevoerd wordt. Eén van de leukste aspecten van arbitrage is dat het overal over kan gaan. We doen vaak arbitragezaken over uiteenlopende producten met een belang van honderden miljoenen euro’s.  Die diversiteit vind ik geweldig.”

Internationaal karakter 

“Andere grote advocatenkantoren in Nederland treden vaak op als lokale advocaat bij grote internationale geschillen. Bij Allen & Overy gaat dat een stapje verder. Het komt regelmatig voor dat we vanuit Amsterdam procedures en teams over de hele wereld aansturen. Dat internationale karakter zie je terug in ons secondment-beleid: het is vrij makkelijk om na je advocaat-stage enkele maanden of langer door te brengen in één van onze 44 kantoren. Mocht je altijd al een tijdje in Dubai, Hong Kong of Singapore hebben willen werken, dan ben je bij ons aan het goede adres.”