search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Hoe kwam je hier binnen?

Via het studentenprogramma van Giving Back leerde ik mijn mentor Anna-Thalassa Smit van Allen & Overy kennen. Ik heb met haar een aantal keren op kantoor afgesproken, waardoor ik al snel kennis maakte met Allen & Overy.

“Vooral de sfeer en de mensen die er werkten maakten indruk op mij”

Waarom koos je voor A&O?

Allen & Overy behoort tot de internationale topkantoren en heeft daarom altijd mijn aandacht getrokken. Ik wilde het kantoor graag eens van binnen zien. Vorig jaar heb ik een seminar bijgewoond over de nationalisatie van SNS Reaal en heb ik een keer op kantoor geluncht. Daarnaast heb ik voor het vak Contractenrecht van mijn Masteropleiding een presentatie mogen geven op kantoor. Ik heb het kantoor dus meerdere keren van dichtbij meegemaakt en dat is mij erg positief bevallen. Vooral de sfeer en de mensen die er werkten maakten indruk op mij.

Hoe zag een dag eruit?

Tijdens mijn stage heb ik verschillende opdrachten gehad, zoals het doen van jurisprudentieonderzoek, het schrijven van memoranda en het assisteren bij het opstellen van juridische documenten. Daarnaast heb ik presentaties en know-how-vergaderingen bijgewoond. Als student-stagiair word je overal bij betrokken. Door die verschillende aspecten krijg je een goed beeld van de advocatuur.

Wat was het hoogtepunt?

Wat mij vooral is bijgebleven is het enthousiasme en de waardering van de advocaten voor mijn werk. De advocaten waren altijd erg betrokken en namen de tijd bij het geven van feedback op mijn werk. 

Wat was voor jou een onverwachte ervaring tijdens je stage? 

Ik heb twee maanden stage gelopen op de afdeling Corporate. Ik had vooraf geen rekening gehouden met de diversiteit aan rechtsgebieden die binnen die afdeling voorbij kwamen. Zo heb ik inhoudelijke vraagstukken moeten beantwoorden die betrekking hadden op bijvoorbeeld het bestuursrecht en het auteurscontractenrecht. Die variatie zorgde ervoor dat iedere dag anders was. 

Wat onderscheidt A&O van andere kantoren?

Bij een groot internationaal kantoor als Allen & Overy verwacht je vooraf al dat er hard wordt gewerkt, maar tijdens mijn stage heb ik gemerkt dat de sfeer daar nooit onder lijdt. Iedereen was bereid samen te werken en als student-stagiair kreeg je echt het gevoel bij het team te horen. Daarnaast was alles tot in detail geregeld, waardoor je je volledig op je werk kunt focussen.