search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Nieuws

11 feb

Aafke, Soufjan en Martine in NRC-special

Vorige week ontvingen we onze certificering tot Top Employer . We zijn hier heel trots op, omdat we er voortdurend hard aan werken om de beste omstandigheden voor onze mensen te creëren. Afgelopen zaterdag vertelden Aafke Landsmeer, Soufjan El Baroudi en Martine Brouwer ’t Hart in deze special  bij het NRC hoe het is om te werken bij A&O. 

8 feb

We zijn een Top Employer!

Allen & Overy Amsterdam is door Top Employers Institute officieel gecertificeerd als Top Employer Nederland 2019. Hiervoor heeft Top Employers Institute ons hele HR-beleid grondig geëvalueerd, van strategie, opleidingen en doorgroeimogelijkheden tot aan de manier waarop technologie de HR-processen ondersteunt. We blinken onder andere uit in de aspecten cultuur en leiderschapsontwikkeling.

23 jan

Semih is Onze Baas van Morgen

Morgen is Semih onze ‘Baas van Morgen’, een bijzonder jaarlijks progamma van JINC. Zij geloven dat ieder kind talent heeft, ook de meer dan 600.000 Nederlandse kinderen die opgroeien in een omgeving met sociaaleconomische achterstand en minder rolmodellen. Daarom strijdt JINC voor een maatschappij waarin je achtergrond niet bepalend is voor je toekomst.

21 dec

Powered by diversity: A&O in gesprek met biculturele rechtenstudenten

Wat zijn de ervaringen van biculturele studenten met de advocatuur en wat verwachten zij van een loopbaan als advocaat? Dit was het centrale thema van een inspirerende bijeenkomst geïnitieerd door Allen & Overy, voor tweedejaars rechtenstudenten van de Universiteit van Leiden. Studenten kregen middels een interactief en educatief middagprogramma inzicht in de waarde van diversiteit en de uitdagingen van de arbeidsmarkt voor de biculturele professional.  

Het is voor het eerst dat een advocatenkantoor een dergelijke bijeenkomst initieert. Allen & Overy inventariseert op basis van deze bijeenkomst wat biculturele studenten nodig hebben om hun toegevoegde waarde te kunnen laten zien en te benutten. Op basis daarvan wil Allen & Overy meer specifieke programma’s aanbieden aan biculturele studenten. 

“We ontmoeten veel studenten met een biculturele achtergrond met enorm veel potentie, maar zij kiezen helaas nog niet vaak voor de advocatuur,” zegt Martine Brouwer ’t Hart, hoofd HR bij Allen & Overy. “Wij geloven in de kracht van diversiteit en inclusie en willen hen met initiatieven zoals deze laten zien hoe het werken binnen de advocatuur is. Wij zijn ervan overtuigd dat studenten met een biculturele afkomst binnen de advocatuur veel waarde toevoegen.”

Tijdens de bijeenkomst ging Hester Minnema, projectleider Onderwijs van de Universiteit van Leiden, in op wat diversiteit en inclusie betekent voor de universiteit.  Astrid Elburg (Elburg Consultancy) en Parisa Elah-Madadzadeh (Aidyn Consultancy) lieten zien wat de uitdagingen van de huidige arbeidsmarkt voor de biculturele young professional zijn. Manon van der Meer (Recruitment Manager bij Allen & Overy) ging met de studenten in gesprek over het belang van samenwerken. 

Astrid Elburg: “Uit de jaarlijkse cijfers van het CPB over de positie van Nederlanders met een migrantenachtergrond op de arbeidsmarkt blijkt dat het voor biculturele studenten moeilijker is om stageplaatsen te vinden. Als ze eenmaal werken, stromen ze moeilijker door, waardoor ze vaker afhaken. Wij willen ze voorbereiden op deze werkelijkheid waardoor ze bewuster de arbeidsmarkt betreden.” Parisa Elah-Madadzadeh voegt toe: als je wordt aangenomen als talentvolle biculturele professional, wil dat nog niet zeggen dat je het redt in een kantoor waar al een bestaande cultuur aanwezig is. De uitdaging zit er voor de professional in om overeind te blijven en voor het kantoor om die professional te steunen waar nodig en zo te behouden.“
 

28 nov

Allen & Overy en War Child: de belangstelling om een bijdrage te leveren is groot

De wereldwijde betrokkenheid van Allen & Overy bij onze goededoelenpartner War Child is groot. Hierdoor behaalden we in juni dit jaar al het doel: voor 1 november 2018 een half miljoen GBP bij elkaar brengen om het project ‘Rescue Childhood’ volledig mee te financieren, waarna - gedreven als we zijn - direct besloten werd dit bedrag op te hogen naar GBP 1 miljoen. 

Danielle du Bois-Buné, counsel Corporate en mede-voorzitter van de A&O ambassadeursgroep in Amsterdam: ”Je kunt je niet voorstellen wat kinderen meemaken die in aanraking komen met de verschrikkingen van oorlog. Met het Rescue Childhood project helpen we 2.000 kinderen in een Jordaans vluchtelingenkamp bij het verwerken van een post-traumatische stress stoornis door middel van counseling, onderwijs en creatieve therapie. Dat is natuurlijk fantastisch. Veel van deze kinderen hebben hun familie en huis verloren en zijn erg kwetsbaar.”
“In ons kantoor in Amsterdam is de belangstelling om een bijdrage te leveren groot en hierdoor kunnen we veel doen om geld in te zamelen voor deze groep kinderen. Zo hadden we een voetbaltoernooi, de Amsterdam Marathon, de Dam tot Damloop en een fotoveiling. Het voetbaltoernooi alleen al was goed 12.500 euro dankzij fundraising van de twintig A&O-teams uit diverse landen en de donaties van de vele bezoekers. In totaal haalden we dit jaar ruim 30.000 euro op en daar zijn we erg trots op!” 
Dominique Coumans, associate Corporate, deed in september voor War Child mee aan de Jordan Trek, een tocht van 70 kilometer dwars door de woestijn van Jordanië en haalde daar ruim 3.000 euro mee op. Dominique: “Ik meldde me aan omdat mij dit de kans bood om meer te doen dan alleen te doneren. Alles was perfect geregeld, A&O faciliteert je hier compleet in. We hadden twee gidsen die het gebied op hun duimpje kenden, er was voldoende proviand en water.”

“De trek was ontzettend zwaar, maar als je op die momenten bedenkt dat er mensen zijn die dezelfde reis maken onder veel slechtere omstandigheden, zonder eten en water en op de vlucht, dan zet je nog wel even een tandje bij. Het was alleen al daarom een hele bijzondere ervaring. Daarnaast heb ik twintig collega’s uit het internationale netwerk van A&O leren kennen en kreeg ik brede steun voor de fundraising. Ook dat maakte het voor mij meer dan de moeite waard.”
Danielle: “Het komende jaar zitten we ook niet stil. Er staan alweer diverse activiteiten op de agenda, en we gaan het partnership met War Child eind volgend jaar afsluiten met een veiling, waar we ook nog een klapper mee hopen te maken.“

14 nov

Finaliste HRtop100 Martine Brouwer ’t Hart: we hebben een enorme innovatieslag gemaakt

Martine Brouwer  ’t Hart, ons hoofd HR, is finaliste voor de vakjury prijs van de HRtop100. En daar zijn we trots op! Onze bestuursvoorzitter Brechje van der Velden kan zich helemaal vinden in deze mooie prestatie: “Martine koppelt belangrijke ontwikkelingen binnen en buiten de advocatuur aan onze strategie en maakt deze concreet, waardoor we stappen kunnen zetten.” 

Waar moet je aan voldoen om finalist te worden voor de felbegeerde vakjuryprijs van de HRtop100? Het belangrijkste criterium is dat je jouw visie op maatschappelijke en technologische ontwikkelingen weet te vertalen naar jouw organisatie en dat je daarin verandering teweeg brengt en resultaten behaalt. Martine: “Dit is exact waar ik de afgelopen jaren mee bezig ben geweest en het is voor mij dan ook een grote eer dat ik nu finalist ben geworden van de HRtop100. Ons kantoor en de afdeling Human Resources heeft een enorme innovatieslag gemaakt de afgelopen jaren. Dat hebben we gedaan door het intensiveren van de communicatie met toptalent, door vol in te zetten op diversiteit en door technologie en innovatie hoog op de agenda te zetten. Ik wil echter wel benadrukken dat het niet om mij gaat. Het gaat om A&O, en hoe we met ons hechte, energieke en gemotiveerde team bijdragen aan een toekomstbestendige organisatie.”

“Die bescheidenheid siert haar”, aldus Brechje van der Velden, bestuursvoorzitter A&O Amsterdam. ”Martine  luistert goed, communiceert met impact en weet in onze (drukke) organisatie nieuwe processen en initiatieven te implementeren en op gang te houden. Dat is heel knap.” 

Communicatie met toptalent
Martine ging aan de slag met het intensiveren van de communicatie met toptalent. Imago-onderzoek liet zien dat we een sterke positie in de top 10 van de advocatuur hebben, maar ook dat de doelgroep vindt dat we nog meer van onszelf mogen laten zien. Martine: “Om verbindend te communiceren met toptalent, lanceerden we de recruitmentcampagne ‘Embrace the unexpected’. Hiermee dragen we uit dat we niet bang zijn voor het onverwachte. We omarmen het juist. We zoeken talent dat nieuwsgierig is, geniet van nieuwe uitdagingen en nieuwe ervaringen actief opzoekt om ervan te leren. Persoonlijk contact staat daarbij voorop: mensen ervaren het beste hoe leuk, goed en trots onze medewerkers zijn door ons te ontmoeten. Daarom bezoeken we universiteiten, organiseren we studentseminars bij ons op kantoor en laten we een selecte groep talenten zelf ervaren hoe het is om een topadvocaat te zijn tijdens onze jaarlijkse Business Course. Ook delen we de trots van onze medewerkers door hen te faciliteren in het uitdragen van hun eigen enthousiaste verhaal over werken bij ons kantoor via social media.” 

Diversiteit 
Diversiteit is momenteel een belangrijk maatschappelijk thema en niet zonder reden. Martine: “Met verschillende achtergronden en invalshoeken kun je als organisatie het verschil maken. We werken actief aan een cultuur waarin iedereen zich thuis voelt en het beste uit zichzelf kan halen, ongeacht achtergrond, gender, seksuele oriëntatie of lichamelijke beperking. Door te erkennen en te waarderen dat iedere medewerker zijn eigen kennis en kracht heeft en dit te benutten, zul je de cliënt van de toekomst beter begrijpen en ook beter en creatiever kunnen adviseren. Niet alleen de medewerker van de toekomst, maar ook de cliënt van de toekomst is namelijk divers. Om dit concreet maken en te verankeren in onze organisatie, hebben we onze medewerkers een ‘Unconscious bias training’ laten volgen en zijn onze recruitmentactiviteiten expliciet gericht op divers talent.“ 

Technologie en innovatie
Allen & Overy loopt binnen de advocatuur voorop in de toepassing van de nieuwste technologieën en is niet zonder reden al vijf maal door de Financial Times uitgeroepen tot Most innovative law firm in Europa. Martine: “Ook op het gebied van HR en recruitment lopen we voorop. Zo maken we sinds een half jaar gebruik van een online assessment, de Olympics Game. Deze game biedt een zeer realistische weergave van situaties waarin onze advocaat-stagiairs zich bijna dagelijks bevinden. Daarnaast zetten we videosollicitaties in als aanvulling op de sollicitatieprocedure en geven we middels een virtual tour een kijkje bij ons op kantoor. Het afgelopen jaar zijn we met een groep van twintig studenten naar Silicon Valley geweest, de plek waar visionair en technisch talent zich verzamelt en waar ook vraag is naar juridisch topadvies. Met deze business course dragen we bij aan de ontwikkeling en skills van de lawyer of the future.”

De uitreiking is 7 december aanstaande! 
 

10 okt

World Mental Health Day: mentale gezondheid in de spotlight bij Allen & Overy

Op 10 oktober is het World Mental Health Day, een initiatief van de Wereldgezondheidsorganisatie. Dit jaar staat de dag in het teken van mentale gezondheid op het werk. Ook Allen & Overy besteedt aandacht aan deze dag, als onderdeel van haar overkoepelende strategie gericht op het bevorderen van de fysieke en mentale gezondheid van haar medewerkers.

Martine Brouwer ‘t Hart, Head Human Resources bij Allen & Overy Amsterdam: “Bij Allen & Overy spelen we in de Champions League van de advocatuur. En dat kan zwaar zijn: in een grote zaak is het dag en nacht een race tegen de klok. Dat kun je alleen doen als je een sterke innerlijke drive hebt. Én als je gezond bent, niet alleen fysiek, maar ook mentaal. Wij zien het als onze verantwoordelijkheid om de juiste omstandigheden te creëren voor onze mensen en hen zoveel mogelijk te ondersteunen.”

In alle A&O kantoren over de hele wereld wordt aandacht besteed aan deze dag. Allen & Overy Amsterdam biedt haar medewerkers op 10 oktober workshops aan waarin zij leren hoe ze hun mentale kracht kunnen verbeteren en beter kunnen ontspannen, maar bijvoorbeeld ook wat geluk is en wat je zelf kunt doen om je geluk te vergroten. Zeven kantoren kunnen ook inbellen op een wereldwijde sessie met Ruby Wax, met als thema ´Mindfulness for the frazzled´.

Dit initiatief staat niet op zich: Allen & Overy heeft een structureel programma om de gezondheid van haar medewerkers te bevorderen, door de juiste ondersteuning te bieden en veel aandacht aan preventie te besteden. Allen & Overy geeft in-company trainingen en stimuleert medewerkers hun ervaringen met elkaar te delen door bijvoorbeeld intervisie-bijeenkomsten te faciliteren. Ook sluit het kantoor aan bij de levensfases waarin medewerkers zich bevinden. Zo kunnen jonge ouders een training volgen over de combinatie van werk en ouderschap, en is er een speciale portal op het intranet waar zij met hun vragen terecht kunnen.

Dit jaar test Allen & Overy een nieuw Employee Assistance programma, waarbij medewerkers en hun naaste familie kosteloos, vertrouwelijk en onafhankelijk advies en hulp kunnen krijgen op het gebied van mentale gezondheid, verlies of relatieproblemen, omgaan met schulden, consumentenrechten, huurproblemen of familieproblemen. Als de pilot succesvol is, wordt het programma naar het hele kantoor uitgerold. 
 

14 jun

Brechje van der Velden nieuwe bestuursvoorzitter

Brechje van der Velden volgt vanaf 1 september aanstaande Ferdinand Grapperhaus op als bestuursvoorzitter van ons kantoor in Amsterdam. Ferdinand gaat als partner weer volledig de praktijk in en pakt daarnaast enkele andere bestuurlijke activiteiten op. Bij zijn aantreden in 2015 was de bedoeling om na twee jaar te bezien of er uit de jongere generatie een kandidaat klaar was voor opvolging. Deze opvolging past ook in het beeld van de bestuurlijke vernieuwing binnen de internationale organisatie.

Brechje van der Velden heeft ruim twintig jaar ervaring als advocaat, en is vooral werkzaam op het gebied van financieel recht, class actions en herstructureringen. Ze is daarnaast bestuurder van de internationale praktijkgroep Litigation van Allen & Overy en voorzitter van de Law Firm School – het gezamenlijke opleidingsinstituut van een groot aantal commerciële kantoren. 

Brechje van der Velden: “Allen & Overy Amsterdam staat er heel goed voor. We zijn betrokken bij fantastische zaken, zijn goed geworteld in de nationale praktijk en profiteren van een sterk internationaal netwerk. Dit maakt ons uitstekend gepositioneerd om onze cliënten te adviseren bij de complexe en steeds vaker internationale vraagstukken waarmee zij worden geconfronteerd. Cliënten zoeken een trusted advisor en juist daar ligt onze kracht. Het talent, de creativiteit en innovatiekracht van ons team maakt dat zij op ons bouwen. Ik verheug me er op om de komende jaren leiding te geven aan dit kantoor.”

20 apr

Nieuwe partner en counsels kantoor Amsterdam per 1 mei 2017

Allen & Overy benoemt Nederlandse partner in groeiende IP-praktijk en versterkt wereldwijde netwerk Allen & Overy heeft Frits Gerritzen per 1 mei 2017 tot partner benoemd in de intellectuele eigendomsrecht-praktijk. Deze praktijk is de laatste jaren snel groeiende, vooral op terreinen van octrooirecht en technologie. Het internationale advocatenkantoor groeit verder. Zo benoemt Allen & Overy per 1 mei 2017 24 partners binnen haar wereldwijde netwerk, het hoogste aantal sinds 2008. De promoties vinden plaats binnen elf kantoren, in tien verschillende landen en binnen zes verschillende praktijkgroepen. Frits Gerritzen Frits Gerritzen (39) trad in 2012 in dienst bij Allen & Overy en werd counsel in 2014. Hij is gespecialiseerd in het intellectuele eigendomsrecht (IE) en is hoofd van het IE-team van Allen & Overy Amsterdam. Hij is een ervaren procesadvocaat op het gebied van intellectuele eigendomsrechten, bedrijfsgeheimen en complexe, technisch-inhoudelijke geschillen. Hij heeft veel ervaring met (grensoverschrijdende) octrooigeschillen, IE-transacties, licenties, het structureren van IE-portfolio’s en advisering over commerciële contracten waarin intellectuele eigendom een belangrijke rol speelt. Per 1 mei worden bij A&O Amsterdam tevens Danielle du Bois-Buné en Arnold Keizer tot counsel benoemd. Danielle (34) trad in 2006 in dienst bij Allen & Overy en is gespecialiseerd in ondernemingsrecht, met een focus op private M&A, Private Equity en Equity Capital Markets (ECM) transacties. Arnold (38) trad in 2005 in dienst bij Allen & Overy en is gespecialiseerd in het arbeidsrecht met een focus op medezeggenschapskwesties, individuele en collectieve arbeidsgeschillen en outsourcing. Bestuursvoorzitter Ferdinand Grapperhaus van Allen & Overy Nederland over de Nederlandse benoemingen: “De benoeming van Frits is voor ons zeer belangrijk, gezien zijn expertise en bekendheid in een belangrijke groeimarkt. Danielle en Arnold zijn twee grote talenten in hun vakgebied. We hebben een zeer druk jaar achter de rug en investeren stevig in ons gehele netwerk. Het is fantastisch om te zien dat we een aantal van onze meest senior advocaten kunnen laten doorgroeien. Ik feliciteer hen van harte bij het bereiken van deze mijlpaal in hun carrière.” De meeste partnerbenoemingen vinden dit jaar plaats buiten Londen (58%); bijna een derde van de nieuwe partnerbenoemingen in Azië-Pacific (zeven), waarvan drie in Sydney. Zeven partnerbenoemingen vinden plaats in diverse Europese kantoren buiten de UK.

16 nov

Gezocht: social media stagiaire

Social media stagiaire  

Allen & Overy is een internationaal advocatenkantoor met 44 vestigingen in 31 landen. We zijn zeer actief op social media en er wordt door verschillende afdelingen nauw samengewerkt om de kanalen actueel en relevant te houden. Het aantal volgers groeit gestaag en parallel daaraan brengen we steeds meer interactie tot stand met onze verschillende doelgroepen.  

De stage
Voor ons social media team in Amsterdam zijn we op zoek naar een topper (HBO/WO) die ons verder helpt om onze social media naar een hoger plan te tillen. Je loopt  drie tot zes  maanden stage en je start bij ons tussen 1 februari en 1 maart 2017. Tijdens die periode werk je 2 dagen per week. Heb jij (zeer) goede kennis van sociale media (zowel op technisch als op contentniveau) en heb je verfrissende ideeën over hoe we de effectiviteit van de communicatie met onze doelgroepen kunnen vergroten? Dan is deze stage iets voor jou!  

Jouw profiel 
Je hebt een proactieve en zelfstandige instelling en bent communicatief en organisatorisch sterk. Je beschikt over creativiteit en daadkracht. Je weet je weg te vinden op de digitale snelweg en hebt een duidelijke visie op social media. Je beschikt over een opleiding op het gebied van Communicatie, Journalistiek of Marketing met nieuwe media in het profiel. Ervaring met Photoshop is een pre.

Doelstellingen
-    Je onderzoekt en initieert samen met het social media team initiatieven om onze medewerkers mee te nemen in het gebruik van social media.
-    Je maakt een overzicht van de best practices binnen de zakelijke dienstverlening op het gebied van social media.
-    Je maakt rapporten over trends en kansen obv Google Analytics en de social media statistieken.
-    Je komt met nieuwe ideeën over de inzet van social media en het vergroten van ons bereik en implementeert deze samen met het social media team.

Solliciteer hier.