search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Opleiding en ontwikkeling

Als je bij Allen & Overy komt werken, heb je al heel wat in huis. We helpen je in elke fase van je carrière om je kennis en vaardigheden te perfectioneren. Dat doen we met een intensief programma van trainingen, bijeenkomsten en opleidingen, maar ook mentoring en learning on the job.

Carrièrestappen

Student

Als student stagiair draai je twee maanden fulltime mee en ben je onderdeel van het team. Je deelt een kamer met een advocaat en krijgt een mentor en een buddy toegewezen. Je schrijft onder meer adviezen, levert processtukken aan en doet jurisprudentie- en literatuuronderzoek. Je neemt deel aan uiteenlopende activiteiten en bijeenkomsten. Tijdens een scriptiestage loop je drie maanden stage en schrijf je je scriptie. Gedurende deze periode wordt je wekelijks begeleid door een ervaren advocaat. Je kunt gebruik maken van alle faciliteiten en deelnemen aan alle activiteiten die kantoor te bieden heeft.

Trainee

Als trainee ga je meteen aan de slag in de praktijk. Je kamergenoot, een ervaren advocaat, begeleidt je bij je dagelijkse werkzaamheden. Samen met andere trainees volg je de beroepsopleiding en de Law Firm School (LFS). Je laat je uitdagen door zowel de transactie- als de procespraktijk. In teamverband bespreek je ontwikkelingen en jurisprudentie en je volgt uiteenlopende  (inter)nationale vaardigheids- en kennistrainingen.

Meer

(Senior) Associate 

Als associate verdiep je je vakkennis. Onder meer door specialistische opleidingen te volgen. Je  ontwikkelt je commerciële vaardigheden en je wordt effectiever doordat je beter leert communiceren en adviseren. Je werkt steeds zelfstandiger aan zaken en je wordt meer betrokken bij de strategie van je praktijkgroep en kantoor. Ook bouw je aan je netwerk door deel te nemen aan internationale vaardigheids- en kennistrainingen, offsites en het Global Mobility Programma.

Counsel

Als counsel ben je verantwoordelijk voor je eigen cliënten. De uitdagingen waarmee je te maken krijgt, zijn net zo divers en onverwacht als hun dagelijkse praktijk. Deze functie vraagt alles van je commerciële vaardigheden, je vakkennis en je kennis van marktsectoren. We ondersteunen je met gerichte trainingen en coaching.

Partner

Als topadvocaat of notaris ben je gewend om knopen door te hakken. Als leader of the firm doe je dat ook over de toekomst van ons kantoor. Managementcompetenties en kennis van ondernemingsstrategieën zijn onontbeerlijk. Wij helpen je met coaching op individuele basis.

Support

Voor de Support Staff hebben we My Development opgezet, een programma met uiteenlopende trainingen en workshops. Dit biedt je de gelegenheid om je te ontwikkelen en bevordert de samenwerking tussen de verschillende supportafdelingen.