search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Onze praktijkgroepen

We zijn actief op zeer uiteenlopende juridische speelvelden. Hierbij draait alles om de situatie en de behoefte van de cliënt. Omstandigheden veranderen, vaak onverwacht, en wij veranderen mee. Vanuit je vakkennis sta je open voor elke nieuwe ontwikkeling. Daarbij koppel je juridische inzichten aan de dynamische praktijk van onze cliënten.

Projects & Real Estate (transactie- & procespraktijk)

In dit specialisme zijn de zaken uitdagend en complex. Je adviseert bijvoorbeeld over projectfinancieringen in de (duurzame) energiesector, zoals windparken op land en zee en zonneparken, over de bouw van biobrandstoffaciliteiten, of over financieringen van dataopslagcenters of (olie)terminals. Ook grote infrastructuurprojecten in een publiek-private samenwerking, vastgoedtransacties en bouwgeschillen passeren regelmatig de revue. Het milieurecht, de circulaire economie en het notariaat spelen een grote rol.

Bekijk hier het filmpje over werken bij de praktijkgroep.

Banking & International Capital Markets (transactiepraktijk)

Je adviseert banken, effectenhuizen, verzekeringsmaatschappijen, institutionele beleggers en (semi)overheidsinstellingen. Je houdt je bijvoorbeeld bezig met kapitaalmarkttransacties, zoals uitgifte van obligaties en andere effecten, securitisaties, covered bond-programma’s en andere vormen van structured finance. Of je onderhandelt over de financiering van een overname. De deal rondkrijgen, dat geeft een kick.

Corporate (transactiepraktijk) 

Twee energiereuzen die gaan fuseren, de herstructurering van een bank, een management buy-out bij een groot telecombedrijf, een joint venture van een life sciences-bedrijf en een chemieconcern. Voor het juiste strategische advies is vaak vergaande sectorexpertise nodig. Onze advocaten, fiscalisten en (kandidaat-)notarissen werken nauw samen aan uiteenlopende zaken, van fusies, splitsingen en herstructureringen tot overnames, het opzetten van (internationale) acquisitiestructuren. Van privatiseringen, joint ventures, management buy out/in tot IPO’s. Daarnaast adviseren wij veel grote en kleinere (Nederlandse) beursfondsen over hun corporate governance en begeleiden we hun aandeelhoudersvergaderingen.

Litigation (procespraktijk)

Je kunt je vastbijten in een zaak. Belangrijk, want het gaat hier vaak om grote en complexe vraagstukken: van een inbreuk op octrooirecht, een arbitrageprocedure tot een advies over markttoegang en gedragstoezicht. Je werkt veel samen met specialisten op andere juridische gebieden en in andere jurisdicties.

Tax

Je adviseert je cliënten over complexe fiscale wetgeving. Of het nu gaat om internationaal belastingrecht, vennootschaps- of overdrachtsbelasting: onverwachte ontwikkelingen zijn in het belastingrecht aan de orde van de dag. Dit vraagt om creatieve en innovatieve oplossingen.

Employment (procespraktijk)

Van arbeidsconflicten, outsourcingstrajecten en reorganisaties tot beloningsvraagstukken en de liquidatie van pensioenfondsen: het arbeidsrecht kent vele uitdagingen. Nieuwe wetgeving zorgt regelmatig voor onverwachte omstandigheden.

Competition (procespraktijk)

Steeds meer sectoren hebben te maken met intensieve bemoeienis van nationale en internationale overheden. Soms gaat het om maatregelen om kartelvorming en marktmisbruik te voorkomen, soms om strengere regulering. De ontwikkelingen voorblijven kan voor jouw cliënten van levensbelang zijn.