search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

De actualiteit is continu aanwezig

“Fiscaliteit is een creatief vak bij uitstek,” vertelt fiscalist en hoogleraar belastingrecht Sigrid Hemels. “Hoe passen de feiten in de wet? Dat is het detectivewerk waar ik dagelijks mee bezig ben. Ik noem mezelf ook wel eens het bureau ingewikkelde en vreemde zaken.”

“Het is inspirerend fiscalist te zijn bij een advocatenkantoor. Je werkt op hoog intellectueel niveau met mensen uit verschillende (internationale) kantoren en praktijkgroepen aan mooie zaken.”

“Je werkt hier op hoog intellectueel niveau met mensen uit verschillende praktijkgroepen aan mooie zaken”

Hot issues

“De actualiteit is continu aanwezig. Ons team werkt geregeld aan spraakmakende publieke transacties, vaak al voordat de transactie in de markt bekend is. Fiscale staatssteun is op dit moment een hot issue. Zo kregen we te maken met een tegenpartij die stelde dat een afspraak met de Nederlandse belastingdienst, ook wel ‘ruling’ genoemd, staatssteun zou zijn. Ook verkopende partijen vragen ons of een ruling die ze hebben wellicht staatssteun is. Het is een uitdaging om op dit relatief onontgonnen gebied met een voor de cliënt heldere analyse te komen. Als dat dan na hard nadenken en uitgebreid in de boeken graven is gelukt, geeft dat een enorme voldoening.”

Eén hecht bedrijf

“Allen & Overy heeft 45 kantoren in 32 landen, maar is echt één kantoor. Toen ik met studenten tijdens een studiereis op kantoor Bangkok was, voelde het alsof ik even ‘thuis’ was. Of ik nou in Londen of in Tokio bij Allen & Overy kom, het voelt als je eigen kantoor. Daarom werkt het ook zo prettig samen: er is echt een sfeer van één bedrijf waar we met z’n allen het beste uit onszelf halen voor de cliënt.”