search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Corporate Social Responsibility

Wij hechten er veel waarde aan dat je je talenten en expertise ook maatschappelijk inzet. Rechtvaardigheid en gelijke kansen zijn belangrijk in ons werk, maar ook daarbuiten. Wij stimuleren je daarom pro bono werk te verrichten en deel te nemen aan de uiteenlopende activiteiten voor de maatschappelijke organisaties die wij ondersteunen.

Goede doelen

De thema’s van ons internationale CSR-beleid zijn: ‘Access to justice’ en ‘Access to education and employment’.

​Amsterdam Cares

Amsterdam Cares is opgericht door twee associates van Allen & Overy. Samen met Amsterdam Cares organiseren wij onder meer jaarlijks een inzamelingsweek voor de voedselbank en activiteiten met kinderen uit een achterstandssituatie. 
Lees hier het verhaal van Naomi en Linde (trekkers van het partnership binnen ons kantoor). 

Rechtswinkel Amsterdam

In de rechtswinkel geven rechtenstudenten pro bono steun aan kwetsbare groepen in onze samenleving. Wij begeleiden en adviseren hen.

Giving Back Foundation

Een mentorprogramma voor eerste generatie studenten veelal met een multiculturele achtergrond. Onze advocaten helpen hen bij de persoonlijke ontwikkeling en de opbouw van hun carrière en zakelijk netwerk.

Lawyers for lawyers

Deze stichting verleent wereldwijd (juridische) steun aan vervolgde advocaten. Ons kantoor is de uitvalsbasis voor de activiteiten van L4L en onze advocaten nemen actief deel aan uiteenlopende focusgroepen.

War Child

Tot en met 2018 ondersteunen al onze kantoren War Child bij diverse projecten waarmee Syrische kinderen onder de zes jaar in een Jordaans vluchtelingenkamp geholpen worden bij het verwerken van een post-traumatische stress stoornis. Dit gebeurt onder andere door trauma counseling, onderwijs en creatieve therapie. Naast fundraising, zetten we de komende twee jaar ook de expertise en de tijd van onze mensen in door middel van pro bono werk voor War Child.

Klik hier voor het interview met Danielle du Bois-Buné (counsel Corporate) en Dominique Coumans (associate Corporate) over het partnership met War Child. 

Recordbedrag opgehaald voor War Child, lees hier meer.

Feiten en cijfers wereldwijd (FYI 16)

€ 14,5 miljoen waarde pro bono werkzaamheden

35% van onze advocaten werkte pro bono

32.000 gespendeerde pro bono uren

Bekijk ons CSR werk op de website 

www.allenovery.com/corporate-responsibility

Volg ons CSR werk op Twitter

Wil je meer weten over onze samenwerking met goede doelen? Via Twitter houden we je op de hoogte van alle activiteiten.