search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Sparren met je mentor – de eerste lessen

Sinds begin dit jaar kun je iets nieuws doen tijdens je studentstage bij Allen & Overy: Sparren met je mentor! In een workshop Visual Thinking of een workshop Boksen leer je je mentor op een hele andere manier kennen. Dirk Jan en Niki lopen op dit moment stage bij A&O en maakten samen met hun lichting de eerste workshops mee.

Niki en Dirk-Jan

Dirk Jan – Visueel Sparren:
Tijdens mijn stage heb ik een workshop Visual Thinking gedaan. En hoewel ik dacht dat ik er niets van zou bakken, kwam er na afloop toch een mooie tekening uit mijn handen! In iets meer dan een uur krijg je de basis van het tekenen uitgelegd door een docent van de Schetswinkel. Hoe zet je een overtuigende lijn op papier? Hoe teken je een persoon? En hoe zou je een juridisch geschil visualiseren? Op al die vragen krijg je antwoord tijdens de workshop, zodat je in staat bent om een krachtige tekening te maken. Na wat handige tips en tricks, ga je zelf aan de slag om jouw doelen op papier te zetten. Met behulp van een metafoor probeer je in kaart te brengen wat je drijfveren zijn en welke dingen je zouden kunnen helpen bij het bereiken van je doelen. Dat klinkt misschien zweverig, maar niets is minder waar! De workshop was enorm leuk om te doen en het helpt je om op een andere manier tegen dingen aan te kijken. Gaan dus!
 

Dirk-Jan tijdens 'Sparren met je mentor' door de Schetswinkel

Niki – Boksen:
Dat ik tijdens mijn stage in de advocatuur zou sparren met mijn mentor, was geen complete verrassing. Dat ik er bij Allen & Overy bokshandschoenen voor moest aantrekken, was wel bijzonder. De boksles in de Vondelgym was niet alleen een goede manier om mijn mentor op een informele manier beter te leren kennen, het was ook een goede manier om je hoofd leeg te maken van alle juridische vraagstukken van de dag. ‘Sparren met je mentor’ vormt een leuke aanvulling op je stage en is wat mij betreft typerend voor A&O: innovatief en voor wie wel van een uitdaging houdt!
 

Niki tijdens 'Sparren met je mentor' door de Vondelgym

Heb jij ook interesse in een stage bij Allen & Overy? Neem contact op met Esmee Put (Junior Recruiter) voor de mogelijkheden (esmee.put@allenovery.com / 020-6741603) of solliciteer direct via deze link.