search menu linkedin2 twitter facebook cross check arrow-left arrow-right play share pause2 instagram

Top Employer

Allen & Overy Amsterdam is door Top Employers Institute officieel gecertificeerd als Top Employer Nederland 2020. We zijn enorm trots op deze erkenning van excellent werkgeverschap.

Allen & Overy Amsterdam is door Top Employers Institute voor de tweede keer officieel gecertificeerd als Top Employer Nederland 2020.

Hiervoor heeft Top Employers Institute ons hele HR-beleid grondig geëvalueerd, van strategie, opleidingen en doorgroeimogelijkheden tot aan de manier waarop technologie de HR-processen ondersteunt. We blinken onder andere uit in de aspecten cultuur en talentontwikkeling.

“We zijn bijzonder trots dat we weer erkend zijn als excellent werkgever,” zegt Astrid van den Berg, Head of HR over de certificering tot Top Employer. “We werken er voortdurend aan om de meest uitdagende en plezierige werkomgeving te creëren voor toptalent. Zo bieden we onze medewerkers in iedere fase van hun carrière veel uitdaging en persoonlijke begeleiding zodat zij zich optimaal kunnen ontwikkelen. Uiteraard horen daar passende opleidingen, training en secondments bij cliënten of A&O-kantoren in het buitenland bij. Daarbij besteden we veel aandacht aan actuele thema’s zoals duurzaamheid, diversiteit & inclusie en flexibiliteit.”

Allen & Overy Amsterdam is – net zoals vorig jaar - het enige advocatenkantoor dat is gecertificeerd door Top Employers Institute.

Chantal Sanglier van Top Employers Institute prijst de focus op mentoring bij Allen & Overy: “Uitstekende begeleiding is essentieel om in dit vak te slagen, daarom krijgt iedere trainee (advocaat-stagiair) de eerste 3,5 jaar een patroon en een externe mentor vanuit de Orde. Allen & Overy heeft die mentoring echt naar het volgende niveau getild: zowel de mentor als mentee krijgen uitgebreide ondersteuning in de vorm van onder andere een training, toolkit, gespreksondersteuning, een aparte landingspagina met toegang tot hulpmiddelen, en helder afgebakende verantwoordelijkheden en verplichtingen. Ook na afronding van zijn of haar traineeship blijft de medewerker persoonlijke begeleiding ontvangen in de vorm van een sponsor en mentor van binnen de organisatie. 

Allen & Overy past mentoring bovendien toe om diversiteitsverschillen bespreekbaar te maken. Reverse mentoring heet dit, waarbij senior medewerkers worden gekoppeld aan junior medewerkers. Voor beide partijen zit er enorm veel winst in: ze komen tot nieuwe inzichten door kwesties vanuit andere invalshoeken te bekijken.”

Over het certificeringsprogramma

Het wereldwijde certificeringsprogramma van Top Employers Institute heeft meer dan 1500 Top Employers in 118 landen op vijf continenten gecertificeerd en erkend, op basis van dezelfde HR Best Practices Survey. Dit onderzoek bestaat uit ruim 100 vragen over 600 HR-aspecten, variërend van de strategie voor het aantrekken, inwerken en de ontwikkeling van talent tot personeelsplanning, beloning en cultuur. Top Employers Institute evalueert de implementatie van deze aspecten en beoordeelt hoe ze ondersteund worden door strategie, eigenaarschap, concrete doelstellingen en technologie. Top Employers zijn werkgevers van het hoogste niveau, die hard gewerkt hebben om hun HR-beleid vorm te geven, te implementeren en continu te verbeteren